Professional in metaalbewerkingvloeistoffen

Air Cutting Oil – EP

Metaalbewerkingsvloeistof voor nevelsystemen 

Economisch in gebruik (ca. 0,01 tot 0,1 ml per minuut)
Op plantaardige basis voor een milieuvriendelijke aanpak
Langere levensduur van gereedschap
Bevordert een gezonde en veilige werkomgeving
geen huidirritatie
Geen behoefte aan koelvloeistofonderhoud
Laat droge spaanders achter voor een schonere werkplek
Elimineert de noodzaak van het afvoeren van gebruikte koelvloeistof – GEEN CHEMISCH AFVAL 

 

Eigenschappen

Air Cutting Oil – EP is een hoogwaardige nevelolie, speciaal ontworpen voor gebruik in MICRO-NEVEL-SYSTEMEN. Deze nevelolie op plantaardige basis bevat geen minerale oliën en is vrij van schadelijke stoffen zoals chloor, aminen, siliconen, aromaten en boorzuur. Dankzij de minimale dosering is het zeer zuinig in gebruik en zorgt het voor een schone werkomgeving.

Gebruik

Ideaal voor zware bewerkingen in micro-nevelsystemen, zoals zagen, frezen, tappen en boren. Ook geschikt voor hoogwaardige tap- en snijtoepassingen, evenals niet-verspanende bewerkingen zoals draadrollen, buigen, stansen en ponsen. Geschikt voor verschillende metaalsoorten, waaronder hooggelegeerde en roestvrije staalsoorten, aluminium, koper en koperlegeringen. Voor het bewerken van zachte materialen wordt onze nevelolie Air Cutting Oil MF op basis van esters aanbevolen. 

 

Visc. 40°C mm²/s: 20
Vlampunt °C : 180
S.g.20°C kg/dm3: 0,9

Verpakking

Verkrijgbaar in 5 liter, 10 liter en 25 liter PE-cans; ook in vaten van 60 liter en 200 liter. 

 

  Download Productblad

Terug