Professional in metaalbewerkingvloeistoffen

Air Cutting Oil – EP

Metaalbewerkingsvloeistof voor nevelsystemen

  • Economisch in gebruik (ca. 0,01 tot 0,1 ml per min.);
  • Op plantaardige basis;
  • Hoge gereedschap standtijd;
  • Gezondheids- en milieuvriendelijk;
  • Schone en veilige werkplek;
  • Geen huidirritaties;
  • Geen koelvloeistof onderhoud;
  • Droge spaan;
  • Geen koelvloeistof onderhoud;
  • Geen afvoer van gebruikte koelvloeistof……….GEEN CHEMISCH AFVAL

Eigenschappen

AIR CUTTING OIL – EP is een bijzonder hoogwaardige nevelolie voor toepassing in o.a. MICRO-NEVEL-SYSTEMEN. Nevelolie AIR CUTTING OIL – EP is een nevelvloeistof op plantaardige basis zonder minerale olie en bevat geen gezondheids- en/of milieuschadelijke stoffen zoals o.a. chloor, aminen, siliconen, aromaten, boorzuur, etc.. Door minimale dosering zijn ze uiterst zuinig in verbruik en blijft de werkplek schoon.

Gebruik

Voornamelijk voor zwaardere bewerkingen in micro-nevelsystemen op zaag-, frees-, tap- en boorunits. AIR CUTTING OIL – EP is ook te gebruiken als hoogwaardige tap- en snijvloeistof en bij niet verspanende bewerkingen zoals draadrollen, buigen, stansen en ponsen. Het AIR CUTTING OIL – EP kan op vrijwel alle metaalsoorten ingezet worden zoals hooggelegeerde- en roestvrije staalsoorten, aluminium en alu-legeringen, koper en koper-legeringen. Voor het bewerkingen van taaie, zachte materialsoorten adviseren wij onze nevelolie Air Cutting Oil MF op basis van esters.

Visc. 40°C mm²/s: 20
Vlampunt °C : 180
S.g.20°C kg/dm3: 0,9

Verpakking

5 kg., 10 kg., 25 kg. PE cans; 60 kg. en 200 kg. vaten

  Download Productblad

Terug