Professional in metaalbewerkingvloeistoffen

Nevelolie Air Cutting Oil-MF

Metaalbewerkingsvloeistof voor nevelsystemen

 • Chloorvrij
 • Op basis van esters

Eigenschappen

AIR CUTTING OIL-MF is hoogwaardige kleurloze metaalbewerkingsvloeistof voor toepassing in o.a. MICRO-NEVEL-SYSTEMEN. Nevelolie AIR CUTTING OIL-MF is een vloeistof op basis van esters zonder minerale olie en bevat geen gezondheids- en/of milieuschadelijke stoffen zoals o.a. chloor, aminen, siliconen, aromaten, boorzuur, formaldehyde, etc.. Dit product bevat geen fosfor-zwavel verbindingen. Door de dun-vloeibaarheid laat dit product zich uitstekend vernevelen.

Gebruik

Voornamelijk in (micro) nevelsystemen op zaag-, frees-, tap- en boorunits. ACO-MF heeft zich ook bewezen bij het hoog frequent-frezen. Deze nevelolie is ook inzetbaar als hoogwaardige snijolie en bij spaanloze bewerkingen zoals buigen, stansen en ponsen. ACO-MF kan op vrijwel alle materiaalsoorten ingezet worden zoals koolstofstaal, hooggelegeerde- en roestvrije staalsoorten, aluminium en alu-legeringen, koper en koper-legeringen. Voordelen bij gebruik in een micro-nevel systeem:

 • Economisch in gebruik (ca. 0,01 tot 0,1 ml per min.);
 • Hoge gereedschap standtijd;
 • Gezondheids- en milieuvriendelijk;
 • Schone en veilige werkplek;
 • Geen huidirritaties;
 • Geen koelvloeistof onderhoud;
 • Droge spaan;
 • Geen koelvloeistof onderhoud;
 • Geen afvoer van gebruikte koelvloeistof……….GEEN CHEMISCH AFVAL!

Visc. 40°C mm²/s: 20
Vlampunt °C : > 180
S.g.20°C kg/dm3: 0,89

Verpakking

Jerrycans à 5 ltr., 10 ltr., 25 ltr.; 60 ltr. en 200 ltr. vaten

  Download Productblad

Terug