Professional in metaalbewerkingvloeistoffen

EDM Fluid 19 – 24 – 37

Vonkverspanings vloeistof

  • Chloorvrij
  • Aromatenarm
  • Geen zware metalen

Eigenschappen

EDM FLUID bestaat uit speciaal geraffineerde technische witte olie met een hoge reinheidsgraad. Het zeer lage gehalte aan aromaten zorgt voor een duidelijke verbetering van de arbeidsomstandigheden. De hoge elektrische doorslagweerstand maakt een kleine vonkafstand mogelijk, samen met de uitstekende spoelwerking wordt een hoog erodeer vermogen verkregen.
EDM FLUID heeft een hoge weerstand tegen veroudering en is uitstekend met de gebruikelijke methoden te filtreren. Zowel grafiet als koper electroden zijn geschikt voor EDM FLUID.

Gebruik

EDM FLUID 19  wordt in eerste instantie ingezet bij het fijn en glad afwerken van producten. Hierbij zorgt de vloeistof voor een zeer doeltreffende vonkerosie; Ook in nauwe spleten geeft dit product een uitstekende spoelwerking. Oppervlakte ruwheden van minder dan 1µm zijn zonder meer te halen.

EDM FLUID 24 geeft uitstekende resultaten bij het vonkverspanen. De olie wordt vooral ingezet bij voorbewerkingen zoals het vlakken van producten. Bovendien is deze olie geschikt voor het superfinischen en honen.

EDM FLUID 37 geeft uitstekende resultaten bij grovere voorbewerkingen. Door de hogere viscositeit wordt het erosieslib snel getransporteerd naar het filter; Dit verhoogt het rendement en vermindert de kans op lichtbogen.
EDM FLUID 37 wordt tevens met succes ingezet voor het slijpen van hardmetaal. Dankzij de hoge reinheidsgraad van de olie worden de kobaltbestanddelen vrijwel niet uit het hardmetaal losgemaakt.

Visc. 40°C mm²/s: 1,9 / 2,2 / 3,7
Vlampunt °C : 58 / 105 / 120
S.g.20°C kg/dm3: 0,76 / 0,79 / 0,82

Verpakking

Jerrycan à 20 ltr, 50 ltr. en 180 ltr. vaten

  Download Productblad

Terug