Professional in metaalbewerkingvloeistoffen

HFF-CF Fluids metaalbewerkingsvloeistof

Stamp- en dieptrekvloeistof

  • Speciaal vloeistof voor spaanloze vervormingen
  • Chloorvrij
  • Op basis van minerale olie
  • Verkrijgbaar in 2 viscositeiten

 

Eigenschappen

Dieptrekvloeistoffen HFF-CF Fluids bestaan uit hoog geraffineerde minerale basisoliën met een extreem laag aromaten gehalte. Door een uitgebalanceerde combinatie van chloorvrije hoge druk (EP) additieven kunnen deze vloeistoffen zeer hoge belastingen aan. Op grond van praktijk gegevens zijn de HFF-CF producten ingedeeld in 2 viscositeit klassen: 60 en 168 mm²/sec , waardoor vrijwel alle bewerkingsvormen afgedekt worden.

Gebruik

HFF-CF Fluids zijn geschikt voor o.a. stamp-, fijnstans-, buig- en omvorm -processen. Door middel van alcalische ontvetting zijn de producten eenvoudig te reinigen. De exact op elkaar afgestemde hoge druk (EP) toevoegingen maken het bewerken van R.V.S. en andere hooggelegeerde staalsoorten mogelijk. De viscositeits keuze is afhankelijk van het te bewerken materiaal en omvormproces.

Visc. 40°C mm²/s: 60 / 168
Vlampunt °C : 180 / 190
S.g.20°C kg/dm3: 0,89 / 0,91

Verpakking

Jerrycans à 5 ltr, 10 ltr en 25 ltr.  Vaten à 60 ltr. en 200 ltr.

  Download Productblad

Terug