Professional in metaalbewerkingvloeistoffen

Snijolie HDS 500 CF

Metaalbewerkingsolie

  • Voor zware tot zeer zware spaangevende en spaanloze bewerkingen
  • Chloorvrij
  • Hoge viscositeit

Eigenschappen

HDS 500 CF is een sterk geactiveerde, chloorvrije snijolie met een hoge viscositeit voor de zwaarste bewerkingen; Ook voor de bewerking van hooggelegeerde staalsoorten met hoge treksterkte. De basisoliën zijn volgens volgens milieu ontziende criteria gecombineerd met inactieve zwavel- en fosforverbindingen als EP (Extreme Pressure) toevoegingen. In het HDS 500 CF zijn hoogwaardige vetstoffen gebruikt, die ervoor zorgen dat de gereedschapslijtage tot een minimum beperkt blijft en de vorming van opbouwsnijkanten wordt verhinderd; hoge gereedschap-standtijden en een optimaal werkstuk zijn hiervan het resultaat. Bij de keuze van de basisolie is uitsluitend gebruik gemaakt van een aromatenarme mineraleolie. I.v.m. het gebruik van nieuwe additieven is het gebruik van chloorhoudende tEP oevoegingen overbodig.

Gebruik

HDS 500 CF is geschikt voor de zwaarste verspaningsvormen van vooral hooggelegeerde staalsoorten met hoge trekvastheid, titanium en mangaanstaal. Uitstekend geschikt voor spaangevende en spaanloze bewerkingen zoals boren, draadsnijden, draadsnijden, brootsen, spiebaansteken, draaien, frezen, draadrollen, forceren, dieptrekken, etc.. In te zetten d.m.v. spuitfles, druppelinrichting, viltrol of in circulatiesystemen. HDS 500 CF bevat geen inhibitor voor de bewerking van koper en koperlegeringen; Voor de bewerking van deze materialen adviseren wij onze chloorvrije ”non ferro” snijolie SUPRA NEOC 1311.

Visc. 40°C mm²/s: 173
Vlampunt °C : > 180
S.g.20°C kg/dm3: 0,9

Verpakking

Doos à 10 x 250 ml. flacons; Jerrycans à 5 ltr., 10 ltr. en 25 ltr. Vaten à 60 ltr. en 200 ltr.

  Download Productblad

Terug