Professional in metaalbewerkingvloeistoffen

Speciaal BW 401

Metaalbewerkingsolie

  • Voor zware tot zeer zware spaangevende en spaanloze bewerkingen
  • Chloorvrij

Eigenschappen

Speciaal BW 401 is een geel-bruine, sterk geactiveerde, chloorvrije snijolie met een hoge viscositeit voor de zwaarste bewerkingen; Ook voor de bewerking van hooggelegeerde staalsoorten en verenstaal.
De basisoliën zijn volgens de nieuwste ontwikkelingen en volgens milieu ontziende criteria gecombineerd met inactieve zwavel- en fosforverbindingen als EP (Extreme Pressure) toevoegingen.
In het Speciaal BW 401 zijn nieuw ontwikkelde vetstoffen gebruikt, die ervoor zorgen dat de gereedschapslijtage tot een minimum beperkt blijft en de vorming van opbouwsnijkanten wordt verhinderd; hoge gereedschap-standtijden en een optimaal werkstuk zijn hiervan het resultaat. Bij de keuze van de basisolie is uitsluitend gebruik gemaakt van een aromatenarme mineraleolie.
I.v.m. het gebruik van nieuwe additieven is het gebruik van chloorhoudende toevoegingen overbodig.

Gebruik

Speciaal BW 401 is geschikt voor de zwaarste verspaningsvormen van vooral hooggelegeerde staalsoorten met hoge trekvastheid, titanium en mangaanstaal.
Uitstekend geschikt voor spaangevende en spaanloze bewerkingen zoals boren, draadsnijden, draadsnijden, brootsen, spiebaansteken, draaien, frezen, draadrollen, forceren, dieptrekken, etc..
In te zetten d.m.v. spuitfles, druppelinrichting, viltrol of in circulatiesystemen.Speciaal BW 401 bevat geen inhibitor voor de bewerking van koper en koperlegeringen; Voor de bewerking van deze materialen adviseren wij onze chloorvrije ”non ferro” snijolie SUPRA NEOC 1311.

Visc. 40°C mm²/s: 85 (243 bij 20°C)
Vlampunt °C : > 180
S.g.20°C kg/dm3: 0,89

Verpakking

Doos à 10 x 250 ml. flacons; Jerrycans à 5 ltr., 10 ltr. en 25 ltr.  Vaten à 60 ltr. en 200 ltr.

  Download Productblad

Terug