Professional in metaalbewerkingvloeistoffen

Snijolie Speciaal 94

Snijolie

  • Op basis van minerale olie voor de universele bewerking van vrijwel alle materiaalsoorten.
  • Chloorvrij

Eigenschappen

Speciaal S 94 is een geel-bruine vloeistof met uitzonderlijke hoge-druk (EP) eigenschappen voor de zwaarste bewerkingen. De basis producten zijn volgens milieu ontziende criteria gecombineerd. Ze zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd met een hoogwaardige phosphor – zwavelverbinding als EP (=Extreme Pressure) additief. Tevens zijn nieuw ontwikkelde vetstoffen toegevoegd die de gereedschapslijtage tot een minimum beperkt en de vorming “opbouw snijkanten” verhinderd; Hoge gereedschapstandtijden en een optimaal werkstuk zijn hiervan het resultaat.Bij de keuze van basisoliën zijn uitsluitend aromaten vrije producten gebruikt. De restanten van Speciaal S 94 vormen een vloeibare film die niet gaat verharsen of verkleven en goed te verwijderen zijn met normale ontvettings methoden zoals o.a. alkalische ontvetting.

Gebruik

Speciaal S 94 is een hoogwaardige metaalbewerkingsolie geschikt voor de zwaarste verspaningsvormen van bijv. hooggelegeerde staalsoorten met hoge treksterkte en chroom-nikkelstaal. Speciaal S 94 is uitstekend geschikt voor draad-tappen, draad-snijden, boren, frezen, draaien, ruimen, etc…, tevens is Speciaal S 94 geschikt voor spaanloze bewerkingen zoals draadrollen, ponsen, stansen en licht dieptrekwerk. Ofschoon Speciaal S 94 geschikt is voor de bewerking van non ferro materialen zoals koper, messing en aluminium, bevelen wij hier onze chloorvrije snijolie Supra NEOC 1311 aan. Speciaal S 94 is in te zetten d.m.v spuitflesjes, circulatiesystemen, druppel- en borstel-systemen.

Visc. 40°C mm²/s: 32
Vlampunt °C : > 180
S.g.20°C kg/dm3: 0,89

Verpakking

Doos à 10 x 250 ml. flacons; Jerrycans à 5 ltr., 10 ltr. en 25 ltr.  Vaten à 60 ltr. en 200 ltr.

  Download Productblad

Terug