Professional in metaalbewerkingvloeistoffen

X-Line Fluids X22 / X32 Snijolie

Allround automaten snijolie op basis van natuurlijke basis komponenten

  • Chloorvrij
  • Extreem arm aan aromaten
  • Hoog verspanend vermogen
  • Ook in te zetten als hydraulische olie en als olie in aandrijfkasten

Eigenschappen

X-Line oliën bestaan uit hoog geraffineerde minerale basisoliën met een extreem laag aromaten gehalte. Door een uitgebalanceerde combinatie van polaire, hoge druk (EP) en anti slijtage additieven kan de olie een hoge belasting aan. De automaten snijoliën geven goede gereedschaps-standtijden en een goede oppervlakte afwerking van de werkstukken. Efficiënte anti-mist toevoegingen reduceren de vorming van oliemist tot een minimum en dragen daardoor bij tot een gezondere werkplek en een laag verbruik.

Gebruik

X-Line metaalbewerkingsoliën onderscheiden zich door een uitstekend verspanende vermogen en zijn uitermate geschikt voor de bewerking van automatenstaal en non ferro materialen zoals messing en aluminium. producten zijn tevens inzetbaar als hydraulische olie (DIN 51524, deel 2) en tandwielkast olie. (DIN 51517, deel 3). Ook voor slijpbewerkingen zijn de X-Line producten uitstekend in te zetten. De oliën zijn toe te passen in zowel “stand alone” machines als in centrale systemen.
Tevens zijn ze geschikt voor lichte spaanloze bewerkingen, zoals stampen, dieptrekken en draadrollen. X-Line fluids zijn verkrijgbaar in 2 viscositeiten: 22 en 32 mm²/sec.

Visc. 40°C mm²/s: 22 / 32
Vlampunt °C : 190 / 210
S.g.20°C kg/dm3: 0,865 / 0,868

Verpakking

Jerrycans à 20 ltr. Vaten à 50 ltr. en 180 ltr.

  Download Productblad

Terug