Professional in metaalbewerkingvloeistoffen

Kompakt ST

Koel-smeervloeistof

  • Wateroplosbare EP vloeistof voor spaanloze bewerkingen.
  • Chloorvrij
  • Geen minerale olie
  • Boorzuurvrij

Eigenschappen

KOMPAKT- ST is een wateroplosbare koel-smeervloeistof op basis van hoogwaardige esters met een extreem hoog aandeel aan EP (=hoge druk) additieven. KOMPAKT- ST is speciaal ontwikkeld voor zware omvorm- en snij-processen. Hoogwaardige, nieuw ontwikkelde EP (hoge druk) en AW (anti-slijtage) toevoegingen garanderen een optimale slijtage bescherming van gereedschappen. Speciale componenten in het KOMPAKT- ST zorgen voor een uitstekende vloeistofhechting en oppervlakte gesteldheid. KOMPAKT- ST is geschikt voor zowel ferro en non ferro metalen, echter in het bijzonder voor staal en RVS. Ondanks de uitstekende vloeistofhechting zijn de producten goed te ontvetten met gebruikelijke ontvettingsprocessen. Het verkleven van producten, zoals bij het werken met een pure olie, is met het KOMPAKT- ST nihil.

Enorme kosten reductie t.o.v. een pure olie!

KOMPAKT- ST bevat geen bactericides en geen fungicides.

Gebruik

KOMPAKT – ST  is een wateroplosbare metaalbewerkings vloeistof voor de spaanloze bewerking. Het concentraat is ook als EP toevoeging toe te voegen aan een bestaande emulsies ter verbetering van het verspanend vermogen.

Oplosverhoudingen
Als emulsie               :   1 :  20 tot 1 : 2
Als concentraat        :   100  %

Aanmaken van de emulsie
KOMPAKT – ST  toevoegen aan zuiver (drink)water of aan de aangemaakte snij-koelvloeistof en goed inroeren.
Mengregel: Eerst water dan het concentraat toevoegen.

Verpakking

Jerrycans van 10 ltr. en 25 ltr. ; Vaten van 60 ltr. en 220 ltr.

  Download Productblad

Terug