Professional in metaalbewerkingvloeistoffen

Snijolie Speciaal 91

-Snijolie-

  • Op plantaardige basis voor universele bewerking van  vrijwel alle materiaalsoorten.
  • Chloorvrij
  • Geen minerale olie

Eigenschappen

Speciaal S 91 is een transparante, geel-bruine , snijolie met uitzonderlijke hoge-druk (EP) eigenschappen voor de zwaarste verspaning, ook voor de bewerking van hoog-gelegeerde staalsoorten. De basis producten zijn volgens milieu ontziende criteria gecombineerd. Ze zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd met een hoogwaardige phosphor – zwavelverbinding als EP additief. Tevens zijn nieuw ontwikkelde vetstoffen toegevoegd die de gereedschapsslijtage tot een minimum beperkt en de vorming “opbouw snijkanten” verhinderd. Hoge gereedschapstandtijden en een optimaal werkstuk zijn hiervan het resultaat.
Bij de keuze van basisoliën zijn uitsluitend plantaardige producten gebruikt, hierdoor kan bij een hoge temperatuur belasting een lichte “bak geur” ontstaan. De restanten van de tapolie Speciaal S 91 vormen een vloeibare film die niet gaat verharsen of verkleven en goed te verwijderen zijn met normale ontvettings methoden zoals o.a. alcalische ontvetting.

Gebruik

De snijolie Speciaal S 91 is een metaalbewerkingsolie geschikt voor de zwaarste verspaningsvormen van bijv. hoog gelegeerde staalsoorten met hoge treksterkte en RVS. Speciaal S 91 snijolie is uitstekend geschikt voor draad-tappen, draad-snijden, boren, frezen, draaien, ruimen, etc…, tevens is de tapolie Speciaal S 91 geschikt voor spaanloze bewerkingen zoals draadrollen, ponsen en stansen. Ofschoon Speciaal S 91 snijolie geschikt is voor de bewerking van non ferro materialen zoals koper, messing en aluminium, bevelen wij hier onze chloorvrije snijolie Supra NEOC 1311  aan. Speciaal S 91 is in te zetten d.m.v. spuitflesjes, circulatiesystemen, druppel- en borstel-systemen en in spuitbussen.

Visc. 40°C mm²/s: 20
Vlampunt °C : > 180
S.g.20°C kg/dm3: 0,91

Verpakking

Doos à 10 x 250 ml. flacons; Doos à 12 x 400 ml. netto spuitbus, zonder drijfgas volgens het 2 kamersysteem met perslucht als drijfmiddel; Jerrycans à 5 ltr., 10 ltr. en 25 ltr. Vaten à 60 ltr. en 200 ltr.

  Download Productblad

Vraag een gratis sample aan

Neem contact op

Terug