Professional in metaalbewerkingvloeistoffen

Systeemreiniger SR 2

Voor het reinigen en desinfecteren van metaalbewerkingsmachines.

  • Hoog alkalisch
  • Uitstekende reinigende en microbiocidale werking
  • Breed en uitgebalanceerd werkingsgebied tegen bacteriën, gisten en schimmels
  • Verwijdert biofilms
  • Zeer snelle werking
  • Goede anticorrosiewerking
  • Bevat geen organisch gebonden chloor

Eigenschappen

Toepassingsgebieden
Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
Geschikt voor het reinigen van circulatiesystemen en apparatuur.
Microbiologische werkzaamheid. Door de combinatie van bactericide en fungicide actieve stoffen werkt Systeemreiniger SR 2 tegen een breed spectrum van bacteriën, schimmels en gisten.

Gebruik

Afhankelijk van de mate van vervuiling wordt Systeemreiniger SR 2 gebruikt als een 1 % waterige oplossing. Om een optimaal reinigingseffect te bereiken wordt een contacttijd aanbevolen van minstens 6 – 24 uur.In een metaalbewerkings-vloeistofsysteem kan Systeemreiniger SR 2 worden toegevoegd aan de emulsie voor de laatste ploeg begint, waarna de vloeistof kan circuleren. In het algemeen kan het werk doorgaan terwijl het systeem gelijktijdig wordt gereinigd. Emulgeermiddelen slepen olieresten en loszittend vuil mee uit het systeem. Om verstoppingen te voorkomen wordt aanbevolen filters en overlopen regelmatig te controleren. Na ca. 6 – 24 uur is de reiniging compleet en is het systeem schoongemaakt. Gelieve rekening te houden met het feit dat, in geval van zeer ernstige vervuiling, deze chemische reiniging gecombineerd moet worden met mechanische reiniging. Aan het einde van de verblijfstijd moet de vervuilde metaalbewerkingvloeistof, met de systeemreiniger, worden afgevoerd. Aanvullend advies: Systeemreiniger SR 2 is geschikt voor gebruik met ultra-filtratie units.

Verpakking

Jerrycans van 10 ltr.

  Download Productblad

Terug